Koninginnelaan 89-91 APELDOORN


Kenmerken

Vraagprijs
€ 475.000,- k.k.
Type
Woonhuis
Soort woning
eengezinswoning
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
1906-1930
Kamers
7
Woonopp.
163 m²
Perceelopp.
765 m²
Ligging
in woonwijk
Garage
garage mogelijk
Tuin
tuin rondom
Status
beschikbaar

Wellicht het meest karakteristieke vrijstaande woon _winkelpand met stijl, historie en sfeer in het gezelligste straatje van Apeldoorn “de Koninginnelaan”. Naast de ambachtelijke slager, bakker, ijssalon, zijn er nog tal van andere leuke winkels in deze sfeervolle straat gevestigd. Dit bijzondere pand is gebouwd tussen 1910-1920 op een schitterende kavel van 765 m2 met een eigen oprit en meerdere parkeerplaatsen op eigen terrein.

Doordat vele authentieke elementen bewaard zijn gebleven staat het pand op de monumentenlijst van de gemeente Apeldoorn.
Het historische woon- winkelpand is aangrenzend aan de villawijk de Parken waar op loopafstand het centrum, scholen, fraaie parken, sport en medische voorzieningen zijn gelegen. Parkeren is gratis in de Koninginnelaan en in de nabije omgeving

De tuin van 380 m2 is gunstig gesitueerd op het zuiden met een breedte van ruim 19 meter en een diepte van ruim 20 meter. Het is besloten en biedt veel privacy waar eventueel een speelgazon met speeltoestel, een moestuintje of hot tube achter in de tuin gecreëerd kan worden. Maar ook zijn er mogelijkheden tot extra aanbouw van woon-winkelpand of het plaatsen van een garage/schuur.

Indeling woonhuis no. 91: Begane grond: entree, kelder, toilet, slaap/werkkamer, kamer en suite met ornamenten plafond en erker, eenvoudige keuken, badkamer met douche en bijkeuken/achter entree. 1e verdieping: overloop en 3 slaapkamers. Aan de voorzijde kan men via opslaande deuren naar het balkon en de deur aan de achterzijde geeft toegang naar het dakterras met een prachtig uitzicht op de ruime tuin.

Diverse oorspronkelijke details zijn behouden gebleven maar het woonhuis is gedateerd en dient gemoderniseerd te worden. De woning kan worden heringedeeld of men kan er voor kiezen om een aanbouw aan achterzijde te realiseren.
Het woon/winkelpand no. 89 heeft een oppervlakte van circa 47 m en heeft een prachtige frontbreedte van circa 8,5 meter. De beneden verdieping is voorzien van een toilet, en de bovenverdieping heeft aan de voorzijde opslaande deuren naar het balkon.

Het pand kan voor verschillende commerciële doeleinden gebruikt worden zijnde; winkel, kantoor of praktijkruimte. Een andere optie zou kunnen zijn om van het winkelpand een woning/gastverblijf te maken. Zeer interessant voor eigen gebruik, dan wel voor verhuur/belegging.

Ook is er een bouwtekening aanwezig met vergunning, om aan de achterzijde van zowel de woning als winkel een aanbouw te realiseren.

Koninginnelaan 89: gemengd; wonen, beroepsuitoefening aan huis, detailhandel.

Koninginnelaan 91: wonen, beroepsuitoefening aan huis, niet publieksgerichte bedrijfsmatige activiteiten aan huis. Het bestemmingsplan biedt diverse gebruiksmogelijkheden te weten; bewoning van het geheel, combinatie wonen/winkel.

Op de plek van Koninginnelaan 91 heeft al heel wat jaren een huis gestaan; In 1893 was de eigenaar de dagloner Jan Willem
Stokebrand. Hij verkocht het huis met een stuk tuin aan de tuinman Gerrit Niessink. Nadat de woning nog een paar keer verbouwd is
geweest, kwam het huis in 1921 in handen van de boekhouder Hendrik de Gruijter.

Deze liet het huis in datzelfde jaar grondig verbouwen en hij werd vishandelaar. Het kreeg de vorm die het nu nog heeft; de
linkerkant werd nieuw gebouwd en ook het verbindingsstuk was nieuw. Het pand is lang een vishandel geweest en in 1966 werd een
Vennootschap onder Firma opgericht met als vennoten de handelaren in vis en gevogelte; vader en zoon Hendrikus Martinus de Gruijter sr. en jr.

Wilt u graag de digitale brochure ontvangen van deze woning?
Klik hieronder op de link om de brochure te downloaden.

Wilt u graag meer weten over deze woning?
Vul hieronder uw gegevens in om in contact te komen met Marc Oortgiesen van Van Gelre makelaardij.

Wilt u graag een afspraak maken?
Vul hieronder uw gegevens in om een afspraak in te plannen.

Kalender


Selecteer een datum en tijd

Uw telefoonnummer:

Uw naam:

Uw e-mailadres:

Vragen / opmerkingen:

Vul de beveiligingscode in
security code
Beveiligingscode (kleine letters):